Следвайте Гласове в Олаф Шолц вероятно няма да успее да постигне

...
Следвайте Гласове в Олаф Шолц вероятно няма да успее да постигне
Коментари Харесай

Пукнатини в „леопардовата коалиция“ – Дания и Холандия няма да доставят танкове на Украйна

Следвайте " Гласове " в 
Олаф Шолц евентуално няма да успее да реализира задачите си при образуването на обединението за снабдяване на Украйна на танкове Leopard 2, написа в. " Велт ". Междувременно прекалено много страни се отдръпнаха. В резултат на това Германия се оказва в роля, която в никакъв случай не е желала да бъде.

В рамките на няколко седмици ролята на Германия се промени трагично. Дълго време немското държавно управление слагаше спирачки на доставките на танкове - и беше подложено на критика в интернационален проект, изключително от Украйна и Полша. След това настъпи повратният миг - немското държавно управление разгласи, че ще образува огромна европейска коалиция за Leopard 2. Но в нея се отварят дълбоки пукнатини - и един взор върху цифрите го демонстрира: Берлин към този момент не може да се приближи до основаването на алианс в в началото планувания мащаб ( " леопардовата коалиция " включва Германия, Дания, Испания, Канада, Нидерландия, Норвегия, Полша и Португалия), написа изданието.
Дания и Нидерландия са решили да не доставят немски танкове Leopard 2 на Украйна, оповестява в " Велт ".
В отговора на холандските управляващи на запитването на вестника се споделя, че това решение е взето " след деликатно координиране сред Холандия и Германия. Източници на " Велт " в датското държавно управление (то разполага с 44 съвременни танка Leopard 2 A7) са декларирали, че страната няма да ги съобщи на Киев.

" Велт " отбелязва, че Нидерландия и Дания ще поемат част от разноските за ремонт на 100 танка Leopard 1 от запасите на немската индустрия. Самите Нидерландия и Дания не разполагат с такива танкове.
В края на януари холандският министър председател Марк Рюте съобщи, че холандските управляващи обмислят да дават на Украйна 18 танка Leopard 2, взети на лизинг от Германия. В този случай Нидерландия ще би трябвало да ги откупи назад.
На 25 януари Германия публично разгласи предаването на танкове Leopard 2 на Украйна. Берлин ще трансферира на Киев 14 танка Leopard 2 A6, като първите от тях ще бъдат доставени на Украйна в границите на три месеца. Според Блумбърг Германия и други съдружници на Украйна са се договорили да трансферират 112 танка Leopard 2 на украинските въоръжени сили.
На 7 февруари немското министерство на защитата заяви, че немски отбранителни компании са получили лицензи за експорт на 178 танка Leopard 1 A5 за Украйна.
 
Източник: dnes.dir.bg
 
 
 
18 Яну 202337527 Sep 2022133205 Sep 2022169907 Апр 2022377425 Март 2022173501 Март 20222534КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани07 Фев 2023122007 Фев 2023112915 Фев 202343907 Фев 2023929
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР